Van aluminium naar kunststof kozijnen in Hoevelaken

Geplaatst op 23 oktober 2020

Multi Kozijn Spakenburg - kunststof kozijnen - van aluminium naar kunststof kozijnen in Hoevelaken - kozijnen

De familie Huttenga uit Hoevelaken woont al ruim 30 jaar in een geschakelde jaren 70 woning. De aluminium kozijnen waren op. “Dan moet je een zoektocht starten wat je wil en met wie je in zee gaat. Wij wilden alles in één keer goed vervangen. Dan moet je opletten dat je niet de verkeerde keuzes maakt,” denkt meneer Huttenga terug.

Ondanks de slechte isolatie (de warmte lekte overal weg) stelden ze een renovatie steeds weer uit. “Totdat onze dochter haar woning renoveerde en aangaf zeer tevreden te zijn over Multi Kozijn. Zo kwamen wij daar ook terecht.”

Draaikiepramen met vier ventilatiestanden

Inmiddels is zowel de voor- als de achtergevel volledig vernieuwd van dit huis in Hoevelaken. De aluminium kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen en onderhoudsarme draaikiepramen waar standaard vier ventilatiestanden op zitten. De gevelbekleding is eraf gehaald, geïsoleerd en vervangen door Keralit gevelbekleding. “In negen dagen tijd hebben twee monteurs alles keurig vernieuwd en zowel binnen als buiten, naar volle tevredenheid afgewerkt. Nu zitten we tochtvrij, geluidsvrij en volledig geïsoleerd. Wát een verschil. Het lijkt wel of we in een nieuw huis wonen,” zegt de heer Huttenga.

Raamdecoratie op onderhoudsarme kozijnen

De familie Huttenga heeft vanuit de showroom tal van keuzes gemaakt. “We zaten lekker met een kopje koffie aan een tafel en hebben alles samen met de adviseur zo voorbereid dat we alles in één keer geleverd kregen. Voordeel is dat alles dan ook naadloos past, inclusief raamdecoratie en horren. En dat is gelukt. De heer Huttenga somt op: “Het dubbelglas is overal vervangen door HR++ isolatieglas. Op de slaapkamers aan de zuidkant hebben we zonwerend glas gekozen. Op de benedenverdieping prijkt overal Verosol raamdecoratie op de kozijnen. In de badkamer kozen we voor Screenline® waarbij de raamdecoratie tússen het isolatieglas zit.”

Achterdeur en voordeur in antraciet

Voor de onderhoudsarme kozijnen en ramen is gekozen voor de gladde structuur in verkeerswit. De voordeur en de achterdeur zijn antraciet. “Een prachtig contrast,” vindt de heer Huttenga en hij gaat verder: “Al kun je bij Multi Kozijn de voordeur volledig naar eigen smaak samenstellen, mijn vrouw en ik zagen een mooie standaard deur met een lang smal  raam in de deur en een zijraam met melkglas. Die hebben we gelijk gekozen.”

Perfect geluidsisolatie

De familie móest renoveren omdat de oude kozijnen écht aan vervanging toe waren. De grootste wens was om onderhoudsarm te wonen. Dat is gelukt. “Wat een heerlijke bijvangst is, is dat we dankzij de kozijnen en het isolatieglas de straat amper meer horen. We hebben sinds de renovatie het staartje van de hittegolf meegepakt. We merken al direct dat het veel minder warm werd binnen.”

Meer foto’s van deze woningrenovatie vindt u op onze referentiepagina.

Wilt u ook renoveren en van aluminium naar kunststof kozijnen?

Wilt u uw houten of aluminium kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan contact op met Multi Kozijn of maak een afspraak in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.