Voorgevel van kunststof kozijnen in Amersfoortse wijk Nieuwland

Geplaatst op 4 februari 2022

Multi Kozijn Spakenburg - Voorgevel van kunststof kozijnen in Amersfoortse wijk Nieuwland

De vurenhouten kozijnen van René Bijkerk waren al langere tijd niet al te best meer. Vooral de voorgevel van zijn woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland moest het ontgelden en begon te rotten. Omdat René toch bezig was, pakte hij ook gelijk een raam aan de achterzijde van de woning mee dat slecht was.
Nog een keer de houten kozijnen repareren en een laag verf eroverheen zag René niet zitten. “Er moest structureel iets veranderen. Zéker sinds er een thermische breuk op de bovenverdieping zat,” vertelt hij.

Kozijnrenovatie

René ging kijken bij mensen die een paar deuren verder wonen. “Zij hebben al hun houten kozijnen, ramen en deuren laten vervangen door kunststof kozijnen en waren zeer tevreden met het resultaat.” Ook vrienden van René hadden goede ervaringen met isolerende en onderhoudsarme kozijnen van kunststof. Toen bleek dat ook zij de renovatie door Multi Kozijn hadden laten verzorgen, was de keuze snel gemaakt. “Bovendien ken ik daar werkvoorbereider Herbert.”

Extra aandacht voor voordeur

Omdat de voordeur een blikvanger is, besteedde René hier extra aandacht aan. Hij koos voor een voordeur met een houtnerfstructuur met een verticaal raam erin met melkglas. “Veel mooier dan de groene deur met het ronde raampje van voorheen,” vindt René. De voordeur heeft twee zijlichten met een blauwig geëmailleerd glaspaneel. Dit kleurt mooi bij het blauwe HR++ isolatieglas boven de voordeur. “De deur heeft geen brievenbus, dat scheelt weer tocht.”

Raamdecoratie op kunststof kozijn

De kleur van zijn isolerende kozijnen stemde hij af op de raamdecoratie die er zou komen. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken, is alles nu mooi één geheel is. “De decoratieve binnenzonwering van Verosol wordt zonder schroef- en boorgaten op het kozijn gezet. Beneden zijn de plissés lichtdoorlatend en boven verduisterend,” vertelt hij.

Onderhoudsarme kozijnen

Om gelijk overal vanaf te zijn, liet René behalve raamdecoratie ook gelijk horren plaatsen op zijn draaikiepramen. “Na dat gedoe met de slechte kwaliteit houten kozijnen hier in de wijk, ben ik klaar voor de toekomst. Een heerlijk vooruitzicht dat de kozijnen onderhoudsarm zijn. Ik hoef de voorgevel van kunststof kozijnen en het achterraam nooit meer te schilderen.”

Service is finishing touch

René werkte thuis op het moment dat hij al z’n kozijnen, ramen en deuren liet vervangen. “De hele voorgevel lag eruit. Soms moest ik me vanwege herrie even verplaatsen naar een ander vertrek, maar het was prima te doen. Na drie dagen was alles klaar.” René is goed te spreken over de samenwerking met Multi Kozijn. “Op kleine dingen die niet helemaal goed waren, reageerden ze vlug. Het is prettig dat ze snel even een voordeur komen stellen. Die service is de finishing touch.”

=> Meer foto’s van deze voorgevel van kunststof kozijnen in de Amersfoortse wijk Nieuwland treft u op onze referentiepagina.

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook een voorgevel van kunststof kozijnen, of bent u specifiek op zoek naar een nieuwe voordeur, isolerende ramen of misschien wel een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.